Đerdap je destinacija sportskih izazova sa mestima za sport i rekreaciju gde možete Vaše poverenje pružiti svom umeću i interesovanju. Bogatstvo prirode omogućava Vam da budete aktivni, od šetnje u prirodi, vožnje bicikla, ribolova, jedrenja, veslanja, posmatranja ptica i učešćem u različitim izletima.
Otkrijte Đerdap na biciklu. Dunavska biciklistička ruta prostire se duž obale Đerdapa. Mnogi putevi u prirodi su takođe pogodni i za planinski biciklizam. Poseban doživljaj je obilazak Đerdapske klisure čamcem ili brodom.
Mnoge kulture iz regiona uticali su jedni na druge vekovima. Ovi uticaji se ogledaju i u velikom broju raznovrsnih specijaliteta tradicionalne hrane i pića. Pre svega, možete da isprobate mnoga jela od ribe. Dunav nudi veliki izbor ribe. Smuđ na žaru i som, šaran i poznate riblje čorbe su izuzetno popularni. Svako mesto i restoran su posebno ponosni na sopstvene specijalitete, uveravajući Vas da su njihovi najbolji.
Uz dobar obrok trebalo bi da probate i najbolja vina iz regiona proizvedena u starim vinskim pivnicama u Rajcu i Rogljevu. Stare pivnice u Rajcu i Rogljevu, blizu Negotina, nalaze se na Vinskom putu Srbije i poznate su ljubiteljima dobrih vina.
Doživite Đerdap aktivnim iskustvom i na mnogim tradicionalnim događajima i manifestacijama koje se organizuju u regionu svake godine od proleća do jeseni.